Всеукраїнський учнівський фізичний конкурс “Левеня” на Луганщині



Кожного року Всеукраїнський учнівський фізичний конкурс “Левеня” збирає тисячі учнів для визнання кращих знавців фізики. Не є виключенням і рік 2020, хоча карантинні заходи змусили змінити формат проведення. В цьому році 20 травня 82 учня одинадцятого року навчання з усієї області випробовували себе через онлайн тестування. До змагань на знання фізики долучилися Новоайдарський, Кремінський, Попаснянський, Сватівський, Новопсковський, Старобільський, Станично-Луганський райони, Красноріченська та Троїцька об’єднані територіальні громади, міста Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк.

Вийти з цього замкнутого кола – втрата інтересу – зниження результатів можна, залучаючи дітей до позакласних занять фізикою. Це дозволить сформувати коло їхніх навчальних, наукових, дослідницьких інтересів, підтримати зацікавленість у здобутті нових знань. Ми сподіваємось, що участь в конкурсі дозволить школярам з різних шкіл Луганської області не тільки порівняти рівень своїх знань з фізики з рівнем ровесників, але й підготуватись до наступних вступних тестів до спеціалізованих шкіл, ліцеїв чи вузів. За сприяння популяризації фізичних знань серед учнівської молоді, широке залучення школярів до участі у конкурсі «Левеня», за допомогу в організації та проведенні конкурсу на високому організаційно-методичному рівні у своєму районі (місті) висловлюємо подяку керівникам відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міських рад), територіальних громад.

Висловлюємо велику подяку всім координаторам Луганської області, які організували та провели конкурс «Левеня-2020» в цьому році. Будемо раді, якщо матеріали та завдання конкурсу “Левеня” використають в своїй роботі вчителі фізики для розвитку інтересу учнів до цього предмету.

Вітаємо всіх учасників та сподіваємося, що незвичний формат проведення не стане перепоною в досягненні перемоги школярами Луганської області.