Відбувся Всеукраїнський форум «Україна в серці кожного!»



12-13 жовтня 2023 року в м. Києві Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Спілка освітян України» за підтримки Міністерства освіти і науки України 12-13 жовтня провели Всеукраїнський форум «Україна в серці кожного».

Учасниками форуму стали педагогічні працівники закладів вищої, загальної середньої та позашкільної освіти, які відповідають за національно-патріотичне виховання молоді; здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти з числа переможців та призерів Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», інших заходів патріотичного спрямування; воїни-ветерани АТО/ООС, російсько-української війни.

На Форумі виступив директор Луганського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Володимир Яковлєв з доповіддю «Проблеми формування системи національно-патріотичного виховання в державі і шляхи їх вирішення», в якій розкрив основні напрями роботи закладів освіти області з національно-патріотичного виховання засобами еколого-натуралістичної творчості.

Багаторічну систему національно-патріотичного виховання та особливості роботи за цим напрямом в умовах вимушеного переселення за межі області розкрили педагоги м. Попасна. Виступи Устенко Марини, директорки ліцею та Гнєдової Світлани, заступниці директора  ліцею № 21, Вобли Олени, вчителя ліцею № 24, були змістовними й емоційними та викликали захоплення і повагу всіх учасників Форуму.

Учні Попаснянських ліцеїв № 21 та № 24, Лиманського ліцею та Лисичанської гімназії № 15 – переможці та призери всеукраїнських національно-патріотичних заходів, в онлайн форматі представили звіти за даним напрямом роботи. Слід зазначити, що заклади загальної середньої освіти Луганщини мають перемоги та відзнаки у всіх заходах еколого-натуралістичного спрямування з національно-патріотичного виховання школярів.

Приємним сюрпризом для всіх учасників Форуму стало привітання від колишнього вихованця Луганського обласного центру, а тепер кандидата біологічних наук, знаного волонтера та учасника ХХVІІ та ХХVІІІ українських антарктичних експедицій Сергія Глотова, який в онлайн форматі звернувся до учасників Форуму з української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Усі учасники Форуму отримали сертифікати.

І знову освітянська галузь Луганщини вкотре засвідчила свою відданість справі виховання нової патріотичної генерації луганчан!