Відбувся набір до обласного Кадетського корпусу



DSC_0033Комунальний заклад «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», який з 2015 року діє у м. Кремінній, провів черговий набір ліцеїстів.

Активна діяльність навчального закладу у сфері військово-патріотичного виховання дітей та молоді, участь ліцеїстів у багатьох заходах районного та обласного рівнів, висвітлення та пропаганда «кадетського руху» у засобах масової інформації та соціальних мережах, а також підвищення престижності військової служби стали причиною того, що Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією було прийняте рішення про збільшення кількості груп ліцеїстів 1 курсу до чотирьох.

Після перевірки стану здоров’я абітурієнтів та співбесід до вступних випробувань було допущено 140 юнаків з усіх міст та районів української Луганщини. За підсумками випробувань з фізичної культури, іспитів з української мови і математики та професійно-психологічного відбору, який проводили фахівці психологічної служби обласного військкомату, до ліцею зараховано 100 юнаків.

Враховуючи велике значення військово-патріотичного виховання в діяльності кадетського корпусу, начальник ліцею полковник Валерій Ємбаков прийняв рішення про зарахування на навчання поза конкурсом не тільки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, батьки яких є учасниками бойових дій та антитерористичної операції, але й активних учасників обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької, військово-патріотичної, спортивної гри «Сокіл» («Джура») та переможців обласного конкурсу «Чому я поважаю професію військового».