ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ «ШКОЛА ВИХОВНИКІВ ДЖУР»



11-13 вересня 2021 року на території спортивної культурно-оздоровчої бази «Лисичанець» було проведено обласний семінар-практикум для керівників гуртків, керівників роїв, організаторів військово-патріотичних заходів з учнівською та студентською молоддю в рамках проєкту професійного розвитку «Школа виховників джур». Семінар проводився Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства спільно з Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Участь у семінарі взяло 23 педагогічних працівники закладів освіти з Гірської, Лисичанської, Марківської, Міловської, Попаснянської, Сватівської та Чмирівської територіальних громад.

Відповідно до програми заходу були розглянуті питання: ідейні засади гри «Джура», нормативно-правове забезпечення гри, стратегія гри «Джура», людина у грі «Джура», правила Великої гри та методика гри «Джура», виховник та його партнери, кодекс виховника джур, виховні засоби методики гри «Джура» протягом року.

З метою формування практичних навичок з організації та проведення підсумкових наметових таборувань учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), проводились ранкова та вечірня збірки, було організовано нічну варту та чергування на польовій кухні. Всі учасники семінару були розподілені на рої, кожен рій обрав назву, створив емблему та гасло, які пізніше були представлені на вечірній ватрі.

Протягом заходу було проведено практичні заняття з тактичної медицини та орієнтування на місцевості, тренінгові заняття з тимбілдінгу, творчі майстер-класи та пісенні ватри.

Також учасники мали змогу обмінятись досвідом з організації гри «Джура» в закладах освіти та вдосконалити навички проживання в польових умовах.

Бажаємо всім учасникам семінару-практикуму плідної роботи з упровадження гри «Джура» в закладах освіти та сподіваємось на подальшу співпрацю з національно-патріотичного виховання учнівської молоді.