Відбувся публічний захист проєктів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями



27 та 28 квітня 2020 року в режимі онлайн відбувся публічний захист проєктів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету. Це другий етап конкурсу, оголошеного розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 18 лютого 2020 року № 140.

На конкурс  подано 27 проєктних пропозицій закладів загальної середньої та позашкільної освіти Кремінського, Попаснянського, Сватівського, Станично-Луганського, Троїцького районів, Біловодської, Білокуракинської,  Красноріченської, Троїцької об’єднаних територіальних громад, міст Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного. Партнерами освітніх закладів Луганщини у освітніх обмінах цього року є заклади освіти Львова, Трускавця,  Бродівського, Буського, Жовківського, Золочівського, Миколаївського, Мостиського  Перемишлянського, Радехівського, Сколівського, Старосамбірського, Яворівського районів Львівщини.

Проєкти освітнього обміну, які претендували  на участь в конкурсі, мали бути спрямовані на популяризацію та поширення регіонального досвіду у сфері освіти і виховання, встановлення партнерських зв’язків між закладами освіти та педагогічними колективами, розвиток інноваційної діяльності та творчого потенціалу освітян, створення умов для поглиблення практичних знань та оновлення професійного досвіду.

За підсумками адміністративної оцінки до  другого етапу конкурсу – публічного захисту були допущені  27  проєктів, в тому числі без зауважень – 15, із зауваженнями  – 12 проєктів.

Вітаючи учасників захисту, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – заступник голови конкурсної комісії Юрій Стецюк зазначив: «Сьогодні ми  втретє проводимо публічний захист проєктів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, але уперше він відбувається в режимі онлайн. В умовах карантину ми намагаємося створити для всіх учасників конкурсу рівні умови».

Також Юрій Стецюк зауважив, що більшість учасників цьогорічного конкурсу беруть участь у конкурсі вже вдруге, а деякі – втретє. І це свідчить не просто про зацікавленість педагогів Луганщини у професійному спілкуванні, але й про сформованість сталих зв’язків між Луганською та Львівською областями у сфері освіти.

За результатами двох етапів відповідно до Порядку проведення конкурсу, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 29.03.2018 року № 251, буде складено рейтинг  та визначені переможці цьогорічного конкурсу проєктів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями. Робота конкурсної комісії триває!

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/