Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Галицька Січ»



З 15 до 23 липня 2023 року на території туристичної бази «Карпати» КЗ Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» відбувся ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Галицька Січ».

Участь у грі взяли 22 команди з майже усіх областей України – понад 200 учасників-переможців обласних етапів. Не дивлячись на складну ситуацію, цьогоріч у грі взяли участь і представники Луганщини – рій «Соколи» Рубіжанського ліцею. Урочисте відкриття заходу відбулося 16 липня на головній площі м. Сколе, а закриття – 23 липня у м. Львові. З нагоди урочистого завершення «Джури-2023» учасники пройшлися маршем вулицями Львова «Військо козацьке йде, як бджола гуде».

Програмою заходу передбачалося участь роїв у різноманітних конкурсах, змаганнях, вишколах, майстер-класах тощо. Джури здійснили похід на гору Маківка до меморіалу Українських січових стрільців, відвідали музей та фортецю «Тустань», «Історико-краєзнавчий музей Сколівщини», водоспад Кам’янка та ін.

Рій «Соколи» Рубіжанського ліцею під керівництвом своїх педагогів завжди були лідерами Гри не тільки обласного етапу, а й ІІІ етапу гри. Повномасштабна війна розкидала дітей по різних куточках, але заняття онлайн не завадили взяти участь у ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Галицька Січ». Для участі у Грі наші джури з’їхалися з усієї України та з закордону й показали гідний рівень підготовки, незважаючи на те, що команда не могла зібратися на «справжнє» тренування. Рій випробував себе нарівні з тими, хто мав змогу наживо вдосконалювати свої вміння протягом року, але «Соколи» недарма мають таку назву. «Таборування», «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Стрільба з пневматичної зброї», «Метання гранати», гра «Відун» випробовували юних джур на міцність. Вони взяли участь у показовому виступі «Впоряд», представленні свого рою, конкурсі на знання історії України. У результаті рій «Соколи» посіли 1 місце у змаганні з армреслінгу, 4 місце у конкурсі «Стрільба з пневматичної зброї», 6 місце в грі «Відун».

Ми вітаємо учасників гри, бажаємо успіхів у подальшому джурам та їх керівникам.

А рій «Соколи» висловлює щиру подяку організаторам цієї гри за нові враження та емоції.

Наступний ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» для молодшої і середньої груп відбудеться через кілька тижнів. Готуймося!