Відбулася нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності               



22 вересня 2017 року відбулася нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності з питань організації навчально-виховного процесу у новому 2017/2018 навчальному році.

У нараді взяли участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ю.В. Стецюк, керівники закладів освіти обласної комунальної власності, запрошені викладачі обласних курсів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльні Луганської області  Ходирєв О.В. та Вєтров В.І., начальник відділу по централізованому господарчому обслуговуванню закладів освіти, начальник відділу ліцензування, атестації та роботи з персоналом, спеціалісти відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів управління освіти і науки Департаменту.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк  підбив підсумки 2016/2017 навчального року, висвітливши рейтинг шкіл Луганської області за підсумками ЗНО 2017 року, а саме закладів освіти обласної комунальної власності, кількість оздоровлених дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зосередив увагу на створенні безпечних та комфортних умов для навчання і виховання дітей у загальноосвітній, санаторних та спеціальних школах-інтернатах нашої області у новому навчальному році.

Ходирєв Олександр Вікторович, викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області, у слайд-презентації висвітлив питання запобігання виникненню надзвичайних ситуацій. Такий центр є державною установою, що виконує завдання у складі єдиної державної системи цивільного захисту щодо навчання керівного кладу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

Антонова Іраїда Іванівна – начальник відділу по централізованому господарчому обслуговуванню закладів освіти, висвітила питання забезпечення закладів освіти обласної комунальної власності системами пожежної сигналізації та питання проведення капітальних ремонтів.

Фахівець І категорії відділу по централізованому господарчому обслуговуванню закладів освіти Крупенко Ольга Олександрівна ознайомила присутніх зі статистичними даними по охороні праці та безпеці життєдіяльності у навчальних закладах.Із рекомендаціями щодо правильної підготовки документації з кадрових та інших питань  присутніх ознайомила Єловська Тетяна Анатоліївна – начальник відділу ліцензування, атестації та роботи з персоналом Департаменту.

М’ягкоход Василь Олександрович – начальник відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів, наголосивши на особливому значенні свого питання, розповів про порядок ведення особової справи дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.

Всі питання наради були розглянуті та обговорені в плідній співпраці присутніми керівниками закладів освіти обласної комунальної власності та представниками Департаменту.

За підсумками наради директором Департаменту надані протокольні доручення щодо підвищення якості організації навчально-виховного процесу та організації своєчасного виконання ремонтних робіт у закладах освіти обласної комунальної власності.