Відбулася нарада з відповідальними за проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)



04 квітня 2024 року Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства провів нараду на виконання Указу Президента України від 18.05.2019 р. №286/2019 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання», наказу МОН України від 04.10.2021 № 1063 „Про проведення у 2023-2024 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”)”,реалізацію Положення про Всеукраїнську дитячу-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») та плану проведення.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання дітей та молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості.

У нараді взяли участь понад 100 учасників – відповідальні працівники за даний напрямок роботи в органах управління освітою територіальних громад області, відповідальні особи за впровадження гри в закладах освіти та керівники роїв з 17 територіальних громад: Біловодської, Білолуцької, Гірської, Кремінської, Лисичанської, Марківської, Міловської, Нижньодуванської, Новоайдарської, Попаснянської, Рубіжанської, Сватівської, Сєвєродонецької, Старобільської, Троїцької, Чмирівської, Шульгинської.

Під час наради увагу учасників було привернуто до нормативних документів якими визначено правила, загальні принципи організації та проведення гри «Сокіл» («Джура»). Присутніх ознайомили з Програмою та Умовами проведення ІІ (обласного) етапу гри для молодшої, середньої та старшої вікових груп. Також розглянули питання проведення конкурсів: візитівки рою «Ватра», інтелектуальної гри «Відун», комплексного конкурсу з туристсько-спортивної підготовки, «Фізична підготовка», «Вогнева підготовка», «Рятівник» тощо. Надано рекомендації щодо посібників які доцільно користуватися під час підготовки роїв.

Учасники заходу обговорили питання організації та проведення заходів у форматі онлайн, зокрема в умовах можливого блекауту.

З метою реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти Луганщини до участі в грі запрошуємо патріотично налаштованих учнів закладів освіти:

  • 15-17 років (далі – старша вікова група);
  • 11-14 років (далі – середня вікова група);
  • 6-10 років (далі – молодша вікова група)

Разом до Перемоги!