Відбулася нарада з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності



28 вересня 2018 року відбулася нарада Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації з керівниками закладів освіти обласної комунальної власності з питань організації освітнього процесу у новому 2018/2019 навчальному році.

У нараді взяли участь Ольга Лішик  – заступник голови обласної  державної адміністрації, Юрій Стецюк – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Тетяна Ткачова – заступник директора Департаменту – начальник управління освіти та науки, Ірина Вєдєрнікова  – заступник начальника управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації, Ольга Коган  – методист кафедри педагогіки та психології Луганського обласного інституту  післядипломної педагогічної освіти, керівники закладів освіти обласної комунальної власності.

На семінарі були розглянуті та обговорені важливі питання в галузі освіти.

У своєму виступі Лішик Ольга Петрівна зосередила увагу учасників наради на виконанні нормативних документів, що регламентують роботу з дітьми, які потребують особливої уваги. Вона зазначила, що в Україні, як і в усьому світі, відбувається процес оптимізації мережі закладів інтернатного типу. З метою забезпечення довгострокового планування розвитку освіти в  Луганській області необхідно формувати систему інтернатних закладів так, щоб вона відповідала наданню високоякісних освітніх послуг кожній дитині.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк  підбив підсумки 2017/2018 навчального року, висвітливши рейтинг шкіл Луганської області за підсумками ЗНО 2018 року, а саме закладів освіти обласної комунальної власності, зосередив увагу присутніх на створенні безпечних та комфортних умов для навчання і виховання дітей у загальноосвітній, санаторних та спеціальних школах-інтернатах нашої області у новому навчальному році.

М’ягкоход Василь Олександрович –  начальник відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів зосередив увагу директорів шкіл-інтернатів на впровадженні І етапу плану заходів Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2018 -2026 роки.

Вєдєрнікова Ірина Олексіївна – заступник начальника управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації у слайд-презентації висвітлила питання запровадження внутрішнього контролю в установах та організаціях.

Про особливості зарахування осіб з особливими освітніми потребами до спеціальних закладів освіти доповіла Коган Ольга Володимирівна – методист кафедри  педагогіки та психології Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Підводячи підсумки роботи за 2017/2018 навчальний рік та ставлячи задачі на 2018/2019 навчальний рік Ткачова Тетяна Миколаївна – заступник директора Департаменту – начальник управління освіти та науки, наголосила на тому, що  зміни в системі освіти мають бути прийняті у колі освітян. «Саме тому дуже  важливо почути ваші думки, ваші застереження, ваші пропозиції. Нам необхідно ретельно й детально опрацювати зміни, на які вже давно чекають наші заклади освіти, у тому числі заклади освіти обласної комунальної власності», – закликала Т.Ткачова.

Всі питання наради були розглянуті та обговорені в плідній співпраці присутніми керівниками закладів освіти обласного підпорядкування та представниками Департаменту. 

За підсумками наради директором Департаменту надані протокольні доручення щодо підвищення якості організації освітнього процесу у закладах освіти обласної комунальної власності.