Відбулася нарада з керівниками органів управління освітою районних державних адміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, міських, селищних, сільських рад



12 травня 2021 року Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації проведено нараду для керівників органів управління освітою районних державних адміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, міських, селищних, сільських рад.

В першій частині наради відбулося засідання круглого столу за темою «Впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів в ЗОШ Луганської області», в рамках якого директор МБФ «Жовто-Блакитні Крила» Людмила Чуркіна, керівник проєктної команди ВГО «ПОРУЧ» Дмитро Вітвіцький та інші презентували проєкт «School Food Generation». Розглянуто попередні висновки проведених навчально-практичних заходів і моніторингу харчоблоків шкіл області в рамках проєкту «School Food Generation».

Перший заступник начальника ГУ ДПСС в Луганській області Андрій Хорошко висвітлив політику Держпродспоживслужби України з впровадження стандартів ХАСП в освітніх установах.

У підсумках круглого столу всіма учасниками наради обговорені подальші дії щодо посилення спроможності державної політики на регіональному рівні з впровадження стандартів безпечного харчування в закладах освіти (дискусія).

В другій частині наради  розглянуто актуальні питання освітньої галузі області:

про проведення ДПА та ЗНО-2021, оформлення додатків до документів про освіту;

про порядок ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів;

про впровадження системи «Єдина школа»;

про деякі питання організації дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти;

про організоване завершення 2021-2022 навчального року;

про порядок видачі документів про освіту;

про державні освітні субвенції.