Відбулася нарада з питань забезпечення належних умов для організованого проведення в Луганській області зовнішнього незалежного оцінювання випускників 2021 року



Сьогодні, 18 травня 2021 року, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Катерини Безгинської відбулася нарада з керівниками та представниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації, Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти з питань забезпечення належних умов для організованого проведення в Луганській області зовнішнього незалежного оцінювання випускників 2021 року.

Катерина Безгинська наголосила, що у Луганській області для участі у ЗНО зареєстровано 5793 учасники. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочинається 21 травня. Всі територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, структурні підрозділи облдержадміністрації виконали протокольні доручення щодо створення належних умов для проведення ЗНО в області.

Директор Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти зазначив, що усі 33 пункти проведення ЗНО в Луганській області готові працювати, персонал пройшов сертифікацію та навчання, виконано всі умови щодо забезпечення якісного проведення тестування.

Директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк проінформував, що для безпечного проведення ЗНО, безумовного виконання протиепідемічних вимог під час проведення основної та додаткової сесій придбано та розподілено дезінфікуючі та захисні засоби, перелік яких визначено Постановою КМУ від 21.04.2021 № 403. Це дезінфікуючі засоби для обробки рук та поверхонь, рідке мило, халати медичні одноразові та захисні щитки. Розподіл здійснено з урахуванням пункто/днів, загальної кількості учасників та працівників упродовж проведення основної та додаткової сесій.

Для учасників ЗНО, які проживають на непідконтрольній українській владі території, передбачено безперешкодний перетин КПВВ. Підтвердити факт участі у зовнішньому незалежному оцінюванні учасники можуть за допомогою надання скан-копій сертифікатів та запрошень-перепусток.

Лариса Лащенко, заступник директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, провела інструктаж для відповідальних за пункти проведення ЗНО, їхніх помічників, уповноважених осіб УЦОЯО та відповідальних осіб за проведення ЗНО у територіальних громадах.

Зовнішнє незалежне оцінювання є одним із найвідповідальніших випробувань для випускників, тому створення безпечних та комфортних умов, які надають можливість учасникам якомога найкраще продемонструвати свій рівень знань, є головним завдання облдержадміністрації та Департаменту освіти і науки.