Відбулася селекторна нарада з питання «Забезпечення умов для реалізації Концепції Нової української школи – ключовий обов’язок місцевих органів влади Луганщини»



Сьогодні, 18 червня, директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк провів селекторну нараду з питання «Забезпечення умов для реалізації Концепції Нової української школи – ключовий обов’язок місцевих органів влади Луганщини».

У заході також взяли участь директор Департаменту фінансів Тетяна Анікієва, заступники голів з гуманітарних питань міських, сільських, селищних рад і райдержадміністрацій, начальники фінансових відділів та відділів (управлінь) освіти, голови постійних рад з питань бюджету та фінансів, завідуючі методичними кабінетами.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк розповів про основні напрямки Нової української школи (НУШ) та новий Стандарт початкової освіти. Цей Стандарт передбачає, що вчителі працюватимуть за іншими підходами: орієнтація на учня, педагогіка партнерства, справедливе фінансування тощо.

НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.

На нараді були розглянуті питання розподілу освітньої субвенції, підготовки закладів освіти до нового навчального року.