Відбулося ще одне з масових тестувань – ЗНО з історії України



Сьогодні, 04 червня 2021 року, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України.

В області функціонувало 23 пункти проведення ЗНО з історії України, на яких було створено 335 аудиторій. Проведення ЗНО забезпечував 851 педагогічний працівник. Всі вони пройшли навчання та інструктаж.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з історії України зареєструвалось 4873 учасників, з них 3448 осіб взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 70,8 % від загальної кількості зареєстрованих.

Пункти проведення ЗНО з історії України функціонували у мм. Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Біловодську, Новоайдарі, Сватовому та Станиці Луганській.

На усіх пункти створено безпечні умови. Пункти оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами.

Допуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань.

У одного учасника за результатами термометрії виявлено підвищену температуру. У зв’язку з цим його не було допущено до пункту тестування та було рекомендовано взяти участь у ЗНО під час проведення додаткової сесії.

Зовнішнє незалежне оцінювання з історії України розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 04.06.2021 року № 100 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів).

За перебігом процедури зовнішнього незалежного оцінювання на пункті тестування, розташованому у м. Сєвєродонецьк, спостерігали 2 представники ЗМІ.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з історії України складався з 60 завдань чотирьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку зможе отримати учасник тестування, правильно виконавши всі завдання тесту, дорівнює 94 балам.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти.

Результат виконання завдань №1–30 («Історія України ХХ – початку ХХІ століття») за бажанням випускника може бути зарахований як державна підсумкова атестація з історії України.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з історії України, правильно виконавши всі завдання №1–30, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 47 балам.

Результати ЗНО з історії України будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників 25 червня 2021 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації випускників.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з історії України відбудеться 12 липня.

Нагадуємо, що 7 червня 2021 року відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з фізики. Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з фізики зареєструвалися 439 учасників. Пункти проведення ЗНО з фізики створено в мм.  Сєвєродонецьку.

Звертаємо увагу, на інформаційних сторінках учасників вже розміщено результати зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації з хімії. Учасники можуть також завантажити картки результатів і скан-копії бланків відповідей з цих предметів.

У разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату учасник зовнішнього незалежного оцінювання може подати апеляційну заяву в письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти.

Апеляційні заяви щодо результатів ЗНО можна подавати протягом 5 календарних днів від дня офіційного оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з певного навчального предмета, враховуючи день оголошення. Останній день для подачі апеляційних заяв  – 8 червня. Детальніше із процедурою подання апеляції можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Апеляції».

Ознайомитися з таблицями переведення тестових балів у рейтингову оцінку (за шкалою 100−200 балів) і таблицями відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень (за шкалою 1–12 балів) можна в розділі «ЗНО-2021. Хімія».