Відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»



20 листопада 2019 року на Луганщині вперше відбувся відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Офіційними організаторами конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» є Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Федерація роботодавців України, Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Луганській області за фінансової підтримки Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» сприяє зростанню престижності робітничих професій, розвитку професійної освіти шляхом впровадження кращих практик і професійних стандартів. В ньому беруть участь молоді кваліфіковані робітники, здобувачі освіти – учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти коледжів і університетів віком від 18 до 22 років.

Урочисте відкриття І відбіркового етапу на Луганщині відбулося о 9:00 у приміщенні Вищого професійного училища № 92 м. Сєвєродонецька. Локації, де проходили змагання, знаходилися у м.м. Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному.

Серед гостей урочистого заходу були представники влади, бізнесу, освітніх закладів, профспілок.

Під час відкриття регіонального відбору відбувалась онлайн трансляція з м. Рубіжного (компетенція «Технології моди») та м. Лисичанська (компетенція «Електромонтажні роботи»). По закінченні церемонії урочистого відкриття І етапу конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» учасники перемістилися до місць проведення компетенцій у м. Сєвєродонецьку.

У конкурсі взяли участь 40 учасників, які представляли 7 закладів освіти області.

Змагання WorldSkills проводяться у формі конкурсу професійної майстерності, де учасник повинен продемонструвати всі свої навички за певний проміжок часу, виконавши ряд практичних завдань. Виконання завдання оцінюють експерти – відомі професіонали, фахівці з числа роботодавців та підприємств різної форми власності.

Із переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» буде сформовано команду Луганської області для участі у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine», який відбудеться у квітні-травні 2020 року в м. Київ.