В Луганській області пройшов ІІ етап пробного ЗНО



8 квітня 2017 року для випускників загальноосвітніх навчальних закладів Луганщини  відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської,  іспанської,  німецької, російської та  французької мов, у якому взяли участь 12043 випускники 2017 року та минулих років.

В той же день учасники  пробного ЗНО мали можливість визначити свої результати, скориставшись  сервісом «Визначення результатів пробного ЗНО» на сайті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

1 по 5 квітня 2017 року сервісом скористались 62% учасників пробного ЗНО з української мови і літератури Донецької та Луганської областей (в цілому по Україні – 55%).

Для підготовки до основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання випускники шкіл можуть скористатись безкоштовним дистанційним сервісом «ЗНО-онлайн», на якому  розміщені тести, що складали абітурієнти під час зовнішнього незалежного оцінювання 2009-2016 років, а також варіанти тестів, що пропонувались вступникам до вищих навчальних закладів під час пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2009-2016 років.

Основна сесія ЗНО-2017 розпочнеться 23 травня тестуванням з української мови і літератури.