ГЕРОЇВ ПАМ’ЯТАЄМО ІМЕНА



Протягом вересня-жовтня 2023 року проходить щорічний обласний конкурс пошуково-дослідницьких робіт «ГЕРОЇВ ПАМ’ЯТАЄМО ІМЕНА» серед дітей та молоді Луганської області, присвячений Дню захисників та захисниць України. Конкурс проводиться Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства з метою наслідування кращих прикладів мужності та звитяги захисників України, героїв-земляків, волонтерів – мешканців Луганської області.

На конкурс пошуково-дослідницьких робіт до оргкомітету надійшло 34 пошуково-дослідницьких робіт від Біловодської, Сєвєродонецької, Гірської, Старобільської, Лисичанської, Марківської, Міловської, Нижньодуванської, Рубіжанської, Шульгинської територіальних громад Луганської області.

56 учасників активно долучилися до пошукової діяльності з вивчення життєвих та бойових шляхів, героїчних вчинків та подвигів наших земляків – захисників України. Пошукова робота учнівської молоді базувалась на інтерв’ю з учасниками подій, рідними, друзями, однокласниками, колегами та на матеріалах з сімейних архівів. Наразі триває суддівство конкурсу, тож чекаємо на гарні результати.

Дякуємо учасникам конкурсу за плідну роботу, яка сприяє збереженню пам’яті про живих та полеглих земляків – захисників України!

Вітаємо наших захисників та захисниць зі святом мужності й самовідданості, святом лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту України. Здоров’я, сил, наснаги нашим захисникам!

Вперед до Перемоги! Все буде Україна!