День вишиванки єднає Луганщину



Вишиванка — не лише спадок від давніх і славетних предків, але й символ незламної волі. У ній втілюється сила та солідарність народу, вона надає мотивацію й почуття єдності. Це свято є свідченням того, що разом ми можемо пройти крізь будь-які випробування і перемогти.

У травні в Україні відзначають День вишиванки. Свято щороку проходить у третій четвер травня. У 2023 році День вишиванки відзначали – 18 травня. За ініціативи Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства до свята було оголошено обласний флешмоб «Луганщина Вишивана».

До участі у флешмобі «Луганщина Вишивана» долучились близько 50 закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти та органи управління освітою Луганської області, які представили сотні фотографій своїх колективів у вишиванках. Учні, вихованці, здобувачі освіти, батьки та педагогічні працівники під час флешмобу представляли власні фото та фото з сімейних архівів, підготували відеоролики, колажі від закладів освіти, пропонували презентації родин та колективів. Флешмоб до Дня вишиванки «Луганщина Вишивана» об’єднав учнів та педагогів по всій Україні та за її межами.

Вишиванка – яскравий приклад не тільки традиційного гардеробу українців, а й національний символ – символ боротьби за незалежність, символ нескореності, незламності духу, надії та любові.

Дякуємо всім, хто долучився до заходу! Плекаємо національні традиції!

#ЛуганщинаВишивана #ЛОЦДЮТК