«Донбас-Україна» підводить підсумки



2g9a1483У зв’язку з підписанням Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції» було створено додаткові можливості щодо прийому на навчання до ВНЗ для осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції.

Це стало підставою створення освітнього центру «Донбас-Україна» – підрозділу Приймальної комісії ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Освітній центр розпочав роботу 1 липня у консультаційному режимі, а з 12.07.2016 р. разом зі Старобільською спеціалізованою ЗОШ № 3 відбувся прийом заяв та проведення державної підсумкової атестації з української мови та літератури, історії України за спрощеною системою.

2g9a8283Працівники освітнього центру допомагали в оформленні документів вступникам, надавали рекомендації щодо вступу до ВНЗ, сприяли поселенню батьків та абітурієнтів на час проходження річного оцінювання та вступних випробувань у гуртожиток, в якому створено необхідні умови для проживання та відпочинку.

Загалом, в освітньому центрі  «Донбас-Україна»  було надано 530 консультацій  абітурієнтам  та  зареєстровано більше 200 вступників, серед  яких велика кількість є жителями Станично-Луганського  та  Попаснянського районів, м. Щастя,  м. Луганськ, м. Ровеньки, м. Хрустальний і м. Алчевськ.

Вступникам, які встигли зареєструватися в освітньому центрі «Донбас-Україна» до 27 липня Міністерством освіти і науки України були надані бюджетні місця.

Найбільш затребуваними спеціальностями серед абітурієнтів стали: «Психологія», «Початкова освіта», «Соціологія», «Комп’ютерні науки та інформаційні технології».

Відкриття освітнього центру забезпечило доступність якісної освіти для мешканців Луганської та Донецької областей. Наразі освітній центр «Донбас-Україна» продовжує свою діяльність у консультаційному режимі.