Завершення проєку Наукою вишиваємо Україну



Завершення роботи над масштабним Всеукраїнським проєктом «Наукою вишиваємо Україну».

У серпні 2022 року стартував проєкт «Наукою вишиваємо Україну», ініційований Радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України. Ідеєю проєкту було створити велику вишиту мапу України як символ єдності та наукового потенціалу. Метою проєкту стало об’єднання науковців у спільних прагненнях відродження та зміцнення України.

Представником від Луганської області стала заступник декана з соціально-гуманітарної роботи, викладач кафедри теорії та практики перекладу, голова Ради молодих учених і здобувачів вищої освіти ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» Ольга Корінська. Окрім виконання обов’язків координатора області вона стала і єдиною майстринею, що працювала над вишивкою своєї області.

Перший хрестик мапи було зроблено 19 листопада, а вже 11 березня область була повністю вишита. Упродовж чотирьох місяців майстринею було використано 22 мотки ниток.

Не дивлячись на те, що вишивалась область в евакуації, в місті Полтава, куди у лютому 2022 року тимчасово евакуювався університет, ми впевнені що усі скоро повернемось на рідну землю, додому.

Мапа Луганської області вже цією весною увійде до вишитої мапи України, розмір якої сягатиме 3м х 5м з оздобленою рамою майже 7 км ниток різних кольорів, яка буде передана до Верховної Ради України. Більш того, результат роботи проєкту буде висвітлено у Книзі рекордів України.

Результат спільної праці науковців стане потужним оберегом нашої країни, символом її єдності і незламності.

Дякуємо пані Ользі за громадянську позицію, а також плідну та кропітку роботу.