Засідання ради ректорів закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації Луганської області



09 жовтня 2019 року в облдержадміністрації відбулося засідання ради ректорів закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації Луганської області.

У заході взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, який, вітаючи учасників зустрічі, відзначив, що обласна державна адміністрація зацікавлена у збереженні існуючої мережі закладів вищої освіти області, розвитку їх інфраструктури та надаватиме у цьому всебічну підтримку.

На засіданні Ради також були присутні директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, начальник відділу професійної (професійно-технічної) освіти та координації діяльності закладів вищої освіти Департаменту Тетяна Поскрякова та керівники закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації:

Сергій Савченко – ректор Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»;

Ольга Поркуян – ректор Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля;

Ігор Іоффе – ректор Луганського державного медичного університету;

Ірина Цимбал – директор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;

Микола Карчевський – в. о. ректора Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка;

Ростислав Подольський – в. о. ректора Луганського національного аграрного університету

Радою було розглянуто такі питання:

  1. Підбиття підсумків вступної кампанії у переміщених закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації Луганської області в 2019 році та визначення кількості випускників, які працевлаштувалися в Луганській області.
  2. Щодо потреби у фахівцях з вищою освітою, які мають підприємства, установи та організації Луганської області у поточному та наступному роках.
  3. Про проведення інформаційної кампанії щодо спрощеної процедури вступу до закладів вищої та професійної освіти через освітні центри «Донбас – Україна» для абітурієнтів з тимчасово окупованої території.

Юрій Стецюк представив присутнім проєкт Положення про раду ректорів закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації Луганської області, який було розроблено Департаментом освіти і науки з метою організації подальшої роботи. Після попереднього обговорення члени Ради затвердили Положення та обрали ректора Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Сергія Савченка головою Ради.

Результатом плідної роботи Ради стали колегіально прийняті рішення з питань порядку денного, серед яких проводити моніторингові заходи з вивчення потреб підприємств області у фахівцях з вищою освітою з метою коригування обсягів та напрямів освітньої підготовки в 2020 році та активно розміщувати інформаційно-роз’яснювальні матеріали про діяльність освітніх центрів «Донбас – Україна» на сайтах Департаменту, закладів освіти, у соціальних мережах.

Наприкінці зустрічі Віталій Комарницький висловлив керівникам закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації Луганської області вдячність за самовіддану й сумлінну працю й побажав подальшої плідної роботи.