Засідання робочої групи зі стратегічного планування розвитку освіти Луганської області



01 грудня 2021 року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації в рамках реалізації  швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) відбулося засідання робочої групи зі стратегічного планування розвитку освіти Луганської області.

У заході взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації із соціальних та гуманітарних питань Катерина Безгинська, менеджерка проєкту DECIDE Валентина Полторак (онлайн), заступник директора Департаменту освіти і науки – начальник управління дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти Тетяна Ткачова, координатори та експерти DECIDE, керівники органів управління освітою місцевого самоврядування.

Вітаючи робочу групу, Катерина Безгинська відзначила: «Сьогодні в Луганській області тривають процеси децентралізації та модернізації управління у сфері освіти, які є важливими факторами розвитку нашого регіону. У сфері освіти нашим першочерговим завданням було і залишається забезпечення всім жителям Луганщини рівного доступу до якісної освіти, вдосконалення професійних компетентностей посадових осіб місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, а також державних службовців, залучених до реалізації реформи освіти; запровадження нових методів та інструментів розвитку громадянського суспільства та залучення громадян до управління освітою». Вона також наголосила на  важливості  співпраці обласної державної адміністрації, громад області з DECIDE для запровадження реальних змін в освіті в об’єднаних територіальних громадах, залучення громадськості до управлінських процесів у сфері освіти та подякувала за прагнення підтримувати процеси децентралізації та модернізації управління у сфері освіти.

Менеджерка проєкту DECIDE Валентина Полторак підкреслила, що метою та кінцевим результатом співпраці має стати Стратегія розвитку освіти Луганської області, яка визначатиме стратегічні та оперативні цілі, спрямовані на вирішення проблемних питань сфери освіти області.

Члени робочої групи обговорили аналітичний звіт щодо індикаторів розвитку освіти області, визначили пріоритетні проблеми галузі, провели SWOT-аналіз і намітили стратегічні та операційні цілі майбутньої Стратегії.

Співпраця з швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» триватиме до 2024 року.