Заходи з нагоди Дня захисника України



514 жовтня 2016 року педагогічний та учнівський загал загальноосвітніх навчальних закладів району взяли участь у заходах з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці.

В урочистій частині заходу учасників зібрання привітали голова Сватівської районної державної адміністрації Мухтаров Д.Х., голова Сватівської районної ради Сліпець В.В., Сватівський міський голова Рибалко Є.В. та вручили представникам військових частин, що дислокуються на території нашого району, почесні грамоти, подяки та цінні подарунки. З настановчим словом керівники району звернулися до майбутніх військовослужбовців. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів. Учням Сватівської ЗОШ І-ІІІ ст. №8 Дуднику Данилу та Зінченко Єлизаветі було доручено виконати почесну місію покладання квітів до стіни пам’яті Небесної сотні.

21 Жоден навчальний заклад не залишився осторонь свята. Освітяни Сватівщини та члени ГО « Громадянська ініціатива інтелігенції Сватівщини» долучилися до благородної справи – готували частування для військовослужбовців. Педагоги пригощали захисників козацьким кулішем, варениками та свіжою домашньою випічкою. Кожен учасник заходу мав можливість долучитися до виготовлення маскувальної сітки, взяти участь у конкурсі «Козацькі розваги», насолодитися виступами місцевих аматорів та колективу духового оркестру Рубіжанського професійного хіміко- технологічного ліцею, ознайомитися з експонатами декоративно-ужиткового мистецтва та технікою ДСНС. У другій половині дня для всіх бажаючих в народному домі «Сватова Лучка» демонструвалися кінострічки та документальні фільми патріотичного спрямування.