Збір переможців І (обласного) етапу змагань зі спортивних туристських походів



29 січня 2022 року на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбувся збір переможців І (обласного) етапу змагань зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді. Протягом 2021 року юними туристами Луганщини було здійснено 21 похід (пішохідні, водні та велосипедні), як територією рідного краю, так і територією України. У них взяли участь 217 учнів та студентів закладів освіти нашої області.

  Захід проводився з метою розширення та поглиблення знань учасників походів з історії, культури, природи рідного краю та України, вивчення та розповсюдження кращого досвіду організації та проведення спортивних туристських походів учнівської та студентської молоді. Юні туристи та їх керівники із Сєвєродонецької, Рубіжанської, Лисичанської, Кремінської та Попаснянської територіальних громад розповіли про спортивні походи, поділилися своїми враженнями та продемонстрували фільми про свої мандри, які відбувалися протягом 2021 року.

Туристи м. Лисичанська, м. Сєвєродонецька, м. Рубіжного, с. Кудряшівки, м. Кремінна та Попаснянської громади здійснили пішохідні походи рідним краєм та ознайомилися з цікавинками поблизу. Для когось це були перші великі походи, а хтось – з нетерпінням чекав літа, щоб знову опинитися у неймовірній атмосфері подорожі, щоб сповна насолодитися спілкуванням з природою. Велосипедні походи представили мандрівники з міста Кремінної, Сєвєродонецька та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Неймовірні враження, неповторної краси природа та краєвиди, смачні страви, приготовлені на вогнищі, вечірні посиденьки з друзями біля вогнища – все це у повній мірі змогли відчути учасники походу.

Водні походи здійснили туристи з міста Рубіжного та Сєвєродонецька, вони поділилися своїми враженнями проходження по маршруту. Незабутні враження, позитивні емоції, чудовий настрій надовго залишаться в пам’яті мандрівників.

  Учасники вражені красою природи, визначними пам’ятками нашої країни, цікавими людьми, яких зустрічали на своїх маршрутах та складностями маршрутів, які вони подолали.

Усі призери в окремих номінаціях отримали грамоти та кубки. Бажаємо юним туристам нових яскравих мандрів, бо попереду ще багато цікавого та незвіданого, успіхів та перемоги у туристському сезоні 2022!

Нехай мандрівки залишаться в серці кожного її учасника, а бажання знову отримати безліч неймовірних емоцій приведе юних туристів до нових незвіданих маршрутів.