Змагання юних джур



10 лютого 2019 року на базі Чмирівського НВК «Школа-гімназія» Чмирівської ОТГ відбулася товариська зустріч-змагання гуртківців військово-патріотичного напрямку «Джура» Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, що працюють на базі Чмирівського НВК (керівник Должкова О.І.), Старобільської ЗОШ № 4 (Мартиненко І.В.) та Старобільського районного будинку творчості дітей та юнацтва (Нещерет А.А.). Мета заходу – закріплення вмінь та навичок, що отримані під час навчання на заняттях гуртків та підготовка до участі у фінальних етапах гри.

У заході взяли участь понад 30 гуртківців, які стали учасниками та організаторами конкурсів. Рої змагалися у чотирьох видах – «Рятівник», «Перетягування линви», «Стрільба», «Туристсько-спортивна смуга перешкод».

Вихованці продемонстрували навички надання домедичної допомоги, влучної стрільби, серед роїв визначилася найсильніші у перетягуванні линви та найспритніші у подоланні туристсько-спортивної смуги перешкод. За підсумками змагань кращі рої були нагороджені грамотами обласного центру туризму і краєзнавства.