«ЗМІНИМО КРАЇНУ РАЗОМ»



img_9369Саме так називається новий педагогічний  проект обміну вчителів між Східною та Західною Україною. В рамках Угоди про співробітництво між Луганською, Львівською та Тернопільською областями за проектом «Змінимо країну разом», з метою професійного та культурного обміну 20 жовтня 2016 року  50 вчителів Луганської області   відправились  до Тернопільської та Львівської областей. Їхати на Західну Україну педагоги , всупереч багатьом стереотипам і міфам, зовсім не боялися і мали щиру душу і  позитивний  настрій.  

В свою чергу  24 жовтня 2016 року до Луганської області прибули педагоги  із Західної України. Колеги у різних куточках однієї України  будуть вчителювати, відвідуватимуть різні заходи, на яких будуть підніматися питання освіти,  перейматимуть  культурний та професійний досвід, місцеві традиції.

img_9384Від  Міловського району виявили бажання пізнати педагогічний  світ Західної України Медведєва Світлана Іванівна-вчитель української мови та літератури Мусіївського навчально-виховного комплексу та Гончар Олексій Михайлович-вчитель англійської мови Зориківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. З собою у професійну подорож вчителі Міловщини взяли презентації нашого краю, розробки уроків та пам’ятні  подарунки для колег Західної України.

img_9373img_9379img_9382З числа гостей 24 жовтня 2016 року до Міловського району завітала Криштопа Ольга Іванівна-вчитель української мови та літератури Червоноградського навчально-виховного комплексу №10 Львівської області. Шановну гостю  привітали Рукавіцин В.М.-перший заступник голови, виконуючий обов’язки голови Міловської райдержадміністрації, Хрипко Н.І.-начальник відділу освіти Міловської райдержадміністрації.

Ольгу Іванівну зустріли хлібом-сіллю, побажали їй приємного і змістовного перебування на Міловщині, впевнили  її в тому, що освітяни району прикладуть зусиль, щоб гостя зі Львівщини почувала себе комфортно і повезла з собою найкращі враження про найсхіднішу точку України.

В перші дні перебування на Сході гостя познайомилася з навчально-виховним процесом Міловської гімназії, Мусіївського навчально-виховного комплексу, відвідала уроки, виховні заходи, із задоволенням  поспілкувалася з дітьми та вчителями.

В рамках  педагогічного проекту  по Міловщині заплановано  багато цікавих зустрічей, свят, поїздок, тематичних  заходів.