Знайомство з інноваціями щодо формування професійної компетентності та мобільності у майбутніх кваліфікованих робітників



15 вересня 2021 рокуНавчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Луганській області  було проведено педагогічний челендж «Інновації щодо формування професійної компетентності та мобільності у майбутніх кваліфікованих робітників».

На захід було запрошено педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Челендж складався з трьох локацій за тематичними напрямами. Основними питаннями для обговорення були: оновлення змісту професійної (професійно-технічної) освіти; планування, організація та методичний супровід освітньої діяльності у 2021/2022 навчальному році; колаборація виховання в освітній діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Директор НМЦ ПТО у Луганській області  Володимир АРТЮШЕНКО акцентував увагу учасників заходу на питаннях реформування професійної (професійно-технічної) освіти, її проблемах і перспективах.

Світлана КОЛЕСНІК, заступник директора з навчально-виробничої роботи Новоайдарського професійного аграрного ліцею, поділилася досвідом участі у пілотному проєкті щодо створення Наглядової ради в ЗП(ПТ)О, Людмила ЛИПЧАНСЬКА, методист Вищого професійного училища № 92 м.  Сєвєродонецька, поділилась досвідом щодо оформлення заявки на створення Навчально-практичного центру за професією «Кухар. Кондитер», Ольга ВАЩЕНКО, методист Вищого професійного училища № 94, презентувала Центр професійної кар’єри, який діє у закладі освіти і має свої позитивні результати, Лілія МІШИНА, вчитель хімії Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею Сєвєродонецької міської ради, член творчої групи, ознайомила освітян з проєктом Державного стандарту профільної освіти.

Колектив НМЦ ПТО побажав педагогічним колективам та здобувачам освіти у новому 2021/2022 навчальному році бажаємо спільними зусиллями розвивати безпечне освітнє середовище, збагатити освітній процес яскравими емоціями, наповнити творчими та професійними здобутками.