ЗНО з іноземних мов – 2021



Сьогодні, 24 травня 2021 року, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних (німецької, французької, іспанської) мов.

В області створено один пункт проведення ЗНО з іноземних мов, який розташований в м. Сєвєродонецьк та розрахований на 3 аудиторії.

Пункт оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами, що надало можливість створити безпечні умови відповідно до протиепідемічних вимог.

Для успішного функціонування пункту проведення ЗНО з іноземних мов залучено 10 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Всі вони пройшли навчання та інструктаж.

Допуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з іноземних мов зареєструвалось 6 учасників, з них 4 особи взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 66,7 % від загальної кількості зареєстрованих. 2 учасники проходили тестування з французької мови, та по 1 учаснику з німецької та іспанської мов.

Зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних мов розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 24.05.2021 року № 86 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів).

Зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних мов відбулося без порушень процедури.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов складався із 59 завдань п’ятьох (з французької мови – трьох) форм, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. За умови правильного виконання усіх завдань учасник зможе набрати 72 тестових бали. Правильні відповіді будуть опубліковані 25 травня 2021 року.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти України.

Результат виконання завдань № 1-16 частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)», №17-32 частини «Читання», №39-43, №49-53 частини «Використання мови» та № 59 частини «Письмо» може бути зарахований як державна підсумкова атестація з німецької, французької, іспанської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на рівні стандарту.

Результат виконання завдань всього тесту буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з іноземної мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні.

Результати ЗНО з іноземних мов будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників 18 червня 2021 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з іноземних мов відбудеться з німецької мови – 02 липня 2021 року, з французької мови – 6 липня та з іспанської мови – 5 липня.

Нагадуємо, що завтра 25 травня 2021 року відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови, для участі в якому зареєструвалися 1839 учасників. Пункти проведення ЗНО з англійської мови створено в мм. Сєвєродонецьк та Старобільськ.