Зустріч керівництва області з членами родин загиблих учасників антитерористичної операції



img_20161011_13005611 жовтня 2016 року у м. Сєвєродонецьку відбулась зустріч керівництва області з членами родин загиблих учасників антитерористичної операції.

Захід відбувся у рамках обласного святкування Дня захисника України та Дня Українського козацтва, які відзначатимуться 14 жовтня на державному рівні.

У зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, Юрій Стецюк – директор Департаменту освіти і науки.

Ольга Лішик у своєму зверненні до присутніх зауважила, що на сьогодні зареєстровано 31 загиблого учасника АТО, народженого на Луганщині, також вона висловила слова підтримки та сердечну подяку батькам за те, що вони змогли виховати справжніх патріотів, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину.

Юрій Стецюк доповів, що на підконтрольній території Луганської області мешкає 21 дитина загиблих воїнів учасників АТО (м.Лисичанськ 2 дитини, м.Рубіжне 2 дитини, м.Сєвєродонецьк 3 дитини, Біловодський район 1 дитина, Марківський район 3 дитини, Попаснянський район 5 дітей, Старобільський район 5 дітей).

До вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації Луганщини в 2016 році вступило 284 учасників АТО, 65 дітей учасників АТО.

У Бараниківській ЗОШ І-ІІІ ст. Біловодського району  Луганської  області відкрито меморіальну дошку пам’яті Лукянцеву Юрію Олександровичу.

У Старобільській гімназії відкрито меморіальну дошку пам’яті Кулішу Івану Володимировичу, загиблому бійцю батальйону  «Айдар».

У Верхньопокровській ЗОШ І-ІІ ст. Старобільського району відкрито меморіальну дошку пам’яті Федорову Сергію Сергійовичу, загиблому бійцю батальйону  «Айдар».

В закладах освіти оформлено куточки пам’яті загиблих в АТО – «Пам’ятай тих, хто віддав  все для України».

Питання роботи загальноосвітніх навчальних закладів з дітьми загиблих героїв знаходиться  на постійному контролі Департаменту освіти і науки.

Учні користуються пільгами: звільнення від сплати за харчування, безкоштовне оздоровлення в позаміських дитячих таборах. Перед початком навчального року в рамках акції «Милосердя» дітям була надана  допомога (канцелярські набори).

Практичними психологами закладів освіти здійснюється соціально-психологічний супровід дітей, запроваджено групові тренінги, створено гуртки за інтересами дітей, консультації членів родин: «Подолання стресових ситуацій», «Виховання дитини в неповній сім`ї», «Психологічна травма та шляхи її подолання».