Зустріч творчої групи вчителів російської мови і літератури, зарубіжної літератури м. Сєвєродонецька з колегами з Тернопільщини



110 листопада 2016 року на базі СЗШ № 6 відбулося засідання творчої групи вчителів російської мови і літератури, зарубіжної літератури, на яке були запрошені методист СМЦ Шпакова В.М. та гості міста – вчителі з Тернопільщини – Гараніна Світлана Теодозіївна, Черевчук Оксана Вікторівна. 

Гостей зустрічали директор школи Л.П.Волченко, заступники директора Демчук С.В. та Демент’єва Н.М. Спочатку гостям запропонували познайомитися зі школою та учнями. Гості завітали в кабінет медіації та взяли участь разом з учнями 5-А класу у занятті «Коло цінностей», яке провела медіатор Демчук С.В.

Для гостей учнями-екскурсоводами на чолі з керівниками Москаленко О.Ю., Лісюк В.А. та СауленкоТ.М. були проведені екскурсії до Залибойової слави та Зали етнографії, які постійно діють у школі і куди запрошуються учні інших шкіл для знайомства з історією нашого краю.

2Засідання творчої групи вчителів проходило за круглим столом в дружній атмосфері. На початку роботи керівник міського об’єднання вчителів російської мови і літератури, зарубіжної літератури Синча Н.Б. наголосила на потребі використання інноваційних підходів у викладанні російської мови і літератури, зарубіжної літератури в умовах переходу до Нової української школи і взяла інтерв’ю в учасників засідання, а учитель СЗШ № 4 Титаренко О.С. завдяки інтерактивній методиці виявила, що очікують від зустрічі учасники.

3Потім були розглянуті основні питання. Про використання технології особистісно орієнтованого навчання  розповіла молодий талановитий вчитель СЗШ № 1 Пронь Ю.О.

Своїм досвідом впровадження проектної технології поділилася вчитель СЗШ № 15 Загоруйко О.С.

А вчитель Сєвєродонецькоїгуманітарно-естетичної гімназііІзмалкова О.О. зацікавила можливостями використання web-сервісів при вивченні мови і літератури.

4Учасники засідання взяли участь в обговоренні всіх питань, ділилися своїми думками. Гості теж поділилися своїми наробками. Гараніна Світлана Теодозіївна розповіла про своє місто, свою школу. Поділилася враженнями від участі в конкурсі «Учитель року» в номінації «Зарубіжна література».

5Наприкінці зустрічі учасники творчої групи обмінялися побажаннями та висловили надію на подальшу співпрацю.

6