КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЛУГАНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛІЦЕЙ-ІНТЕРНАТ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ «КАДЕТСЬКИЙ КОРПУС ІМЕНІ ГЕРОЇВ МОЛОДОЇ ГВАРДІЇ» ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ У НАПИСАННІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ



9 листопада 2017 року в День української писемності та мови вчителі, вихователі, працівники та усі вихованці обласного військового ліцею долучилися до міжнародного проекту радіослухачів у 20 країнах і  написали Всеукраїнський диктант національної єдності. Девіз цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Написання диктанту в День української писемності та мови для навчального закладу стало традицією.

Начальник ліцею полковник Валерій Ємбаков наголосив перед початком диктанту, що найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Виховання націольно-патріотичної свідомості, любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, українського народу, Батьківщини, почуття поваги до всього свого, українського – одне з найголовніших завдань ліцею. А тема була – «Наші пісні». Автор намагався розповісти коротку історію української пісні – від давніх часів до сучасності – до творів Руслани і Джамали.

Ліцеїсти навчального закладу,об’єднавшись спільною метою, вітали усіх зі святом, з піднесеним настроєм, особливим позитивом і приєдналися до всіх, хто любить і шанує українське слово. Національну єдність відчули не тільки від написання тексту, а й атмосфери яка панувала, бо українська пісня-то духовне надбання нашого народу, його побут і звичаї, надії і сподівання, важливі історичні події.

Як продовження теми Всеукраїнського диктанту на усіх перервах між уроками коридорами навчального закладу лунали  мелодійні народні пісні у виконанні найкращих українських артистів.