Краса природи дарує наснагу



Комунальним закладом “Луганський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді” підбито підсумки обласного етапу Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста – 2024».

Фестиваль традиційно проходив за трьома номінаціями»: «Фото», «Відео», «Анімація». На обласний етап надійшло 175 індивідуальних творчих конкурсних робіт за всіма номінаціями від учнів та вихованців 42 закладів освіти з 12 територіальних громад Луганської області. Найбільш активними були учні та вихованці закладів освіти Лисичанської, Сєвєродонецької, Попаснянської Сватівської, Гірської, Білолуцької, Красноріченської, Біловодської, Нижньодуванської територіальних громад Луганщини. Роботи учнів були різнопланові. Переважна більшість робіт відповідала вимогам Фестивалю. Всі учасники обласного етапу нагороджені дипломами Незламності відповідного ступеня та сертифікатами учасників. Кращі роботи у кожній номінації направлені до фінального (всеукраїнського) етапу Фестивалю (Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України). Чекаємо на переможні результати наших юних земляків.

Цього річ тема фестивалю була визначена як «Нектар життя». Це доволі філософське поняття учнівська молодь сприйняла по – різному. Комусь таким «нектаром» стала водна чи повітряна стихії, комусь фрукти чи ягоди, комусь бджілка-трудівниця, комусь краса та незламна сила росин. Але на всіх світлинах та відео відчутно бачимо любов до природи, цінування її краси та сили. Попри різні пейзажі, які обумовлені  теперішнім місцем перебування наших юних луганчан, відчувається, що всі вони уродженці нашого краю. В кожній світлині відчувається цінування волі, краси, широти та незламності, які так притаманні природі нашої Луганщини.

Участь у цьому Фестивалі надала можливість дітям відволіктися від суворої дійсності сьогодення, побачити красу і цінність природи рідної України, проявити творчість, окреслити нові обрії мрій та цінностей для них. Широка палітра, яку представили наші учні у своїх творчих роботах, вселяє впевненість, що ми відтворимо красу нашої Луганщини, яку зараз руйнують російські загарбники. Бо діти за ці два роки війни стали відповідальними і розуміють, що їх майбутнє не тільки в надійних мужніх і працьовитих руках воїнів ЗСУ, їх батьків, а і залежить від них самих.