ЛОІППО провів науково-практичну конференцію на тему виховання



У місті Сєвєродонецьку 23 квітня 2015 року пройшла обласна науково-практична конференція “Виховання соціально значущих якостей особистості в різних соціальних інституціях”.

У роботі  конференції  взяли участь науковці, викладачі та методисти кафедри управління освітою інституту, методисти з виховної роботи міських (районних) методичних кабінетів (центрів), заступники директорів шкіл із виховної роботи, педагоги шкільних та позашкільних навчальних закладів, педагоги-організатори.

DSCF2667+Учасників конференції привітала Ольга Касьянова, проректор із наукової роботи ЛОІППО, яка акцентувала увагу на необхідності перебудови виховної роботи у зв’язку із викликами сьогодення.

Із доповіддю на тему “Організація цілісного підходу у вихованні соціально значущих якостей підростаючої особистості” виступила Анна Савонова, старший викладач кафедри управління освітою ЛОІППО.  Вона нагадала слова французького письменника Николя де Шамфора: “Виховання повинно спиратися на дві основи – моральність і розсудливість: перша підтримує чесноту, друга захищає від чужих вад“.

Про новий конкурс, який проводиться на Луганщині (“РАЗОМ! Партнерство навчальних, культурно-освітніх закладів, соціальних служб і родин”), доповіла Ірина Калько,  старший викладач кафедри управління освітою ЛОІППО. Доповідачка запросила присутніх до участі в конкурсі, по завершенню якого буде створено банк даних авторів та їх методичних розробок, програм, проектів, есе з досвідом партнерства навчальних, культурно-освітніх закладів, соціальних служб і родин, практиками успішного вирішення актуальних проблем соціалізації дитини в сучасних умовах.

Тему “Науково-методичного супроводу педагогів у процесі реалізації виховних завдань як складової роботи кафедри управління освітою ЛОІППО” розкрила у виступі Ольга Тарасова, методист із виховної роботи кафедри управління освітою ЛОІППО.

На конференції педагоги Луганщини представили науково-методичні дослідження сучасних аспектів виховання, презентували власні проекти, майстер-класи,  ознайомилися з досвідом роботи колег.

Учасники конференції запропонували вдосконалити спільну роботу навчальних закладів із родинами, розробити методико-педагогічні рекомендації для батьків, налагодити зв’язки дитячих громадських об’єднань із волонтерськими організаціями і патріотичними громадськими спілками, провести обласні конкурси щодо виявлення і розвитку  творчих здібностей учнівської молоді, розробити  методичні рекомендації щодо виховання соціально значущих якостей підростаючого покоління та підготувати до друку науково-методичний, дослідницько-педагогічний збірник щодо виховання молоді Луганської області.