Ліцеїсти-першокурсники Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою склали присягу



Напередодні свят Дня захисників та захисниць України та Дня працівників освіти у затишній Березані, що на Київщині, ліцеїсти першого курсу урочисто склали традиційну присягу. Вперше разом з юнаками обіцянку виголосили 18 дівчат-ліцеїсток.

За багаторічною традицією, це хвилююче дійство відбувалось за ритуалом, прийнятим у Збройних Силах України. «Клянусь відповідально та свідомо  виконувати обов’язки ліцеїста, бути дисциплінованим та наполегливо вчитись, готувати себе до військової служби як офіцера Збройних Сил України», – такими словами вихованці давали обіцянку йти до своєї мети – майбутнього вступу до вищих закладів військової освіти України.

Від імені Луганської обласної  військової адміністрації та Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації ліцеїстів привітала начальниця відділу аналітичної та планово-економічної роботи та фінансового забезпечення Департаменту  Марина Муляр, чия донька Євгенія сьогодні стала до лав ліцеїстів та склала присягу. З вітальними словами до вихованців звернулися секретар Березанської міської ради Олег Сивак та начальник Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою бригадний генерал Валерій Ємбаков.

Окрасою заходу стало урочисте виконання вихованцями ліцейської та ротної пісень.

Щиро вітаємо майбутніх захисників України із початком навчання та бажаємо успіхів, наполегливості та здійснення нашої спільної мрії про перемогу!