Масляна по-новому



17 лютого 2018 року подвір’я ВПУ № 92 м. Сєвєродонецька стало майданчиком для проведення цікавого заходу – проводів Масляної під гучною назвою «Open Feast вихідного дня». Організаторами свята виступили ВПУ № 92 м. Сєвєродонецька, ВПУ № 94 та Лисичанський міський будинок культури. Завдяки їх творчому єднанню, захід виявився надзвичайно яскравим та емоційним, із солодкими масляними смаколиками для малечі та дорослих.

Почесними гостями свята стали начальник відділу професійної освіти та науки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Поскрякова Т.М., представник профспілкового комітету ПРАТ «Сєвєродонецький «Азот» Гумінський А.В.

Учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти демонстрували свої досягнення в навчанні: діючі макети, муляжі харчових виробів та обладнання, готову кулінарну та кондитерську продукцію навчально-виробничо-торговельного комплексу ВПУ № 92. Лисичанська фірма «Кураж» привезла свої торти й тістечка. Майстрині декоративно-прикладного мистецтва своїми виробами вкотре довели, що Луганщина багата своїми талантами. А чоловіки-умільці зробили чарівну лаву, що змушує всіх, хто сідає на неї, забути про образи та взаємні докори. Тому й назвали її «лавою дружби й примирення».

Справжньою розрадою для учасників та гостей свята проводів зими стали ігри, конкурси та спортивні змагання. Усі радо водили хороводи та співали веселих пісень, закликаючи якнайшвидше прийти весну й тепло в наше місто. А наостанок, як ведеться за народними традиціями, спалили опудало злої Марени, яка ще у древніх слов’ян була уособленням холодної зими, пітьми та страшних сновидінь. В українських обрядах та святах бринить душа народу, виявляються його таланти та вміння жити не лише працею, а й весело та з користю відпочивати. Приємно, що до проведення таких заходів долучаються учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які змогли самі розважитися у вихідний день і подарувати радість містянам.