Математичний конкурс “Кенгуру 2020″на Луганщині



Метою Міжнародного математичного конкурсу “Кенгуру” є залучення учнів у цікавий і пізнавальний світ математики. Учасником конкурсу може бути кожен учень від 2-го по 11-й клас з усіх куточків України. Гра цікава як призерам Всеукраїнських олімпіад із різних предметів, так і тим, хто лише починає засвоювати ази цієї чудової науки – математики.

Особливість конкурсу полягає у тому, що ані переможців, ані переможених немає. Кожна дитина знає, що це, насамперед, особиста перемога. Серед «кенгурят» понад 20 призерів Міжнародних предметних олімпіад і тисячі дітей, які вперше зацікавились математикою саме під час конкурсу.

У цьому році у зв’язку з карантинними обмеженнями в закладах освіти  Міжнародний етап математичного конкурсу «Кенгуру» стартував з 22 травня 09.00 год. до 24 травня 21.00 год. 2020 року у форматі on-line. Такого масштабного тестування за всі роки існування конкурсу в режимі реального часу ще не проводили.

Від Луганської області в конкурсі зареєструвалися 5484 учасника з міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Білокуракінського, Кремінського, Марківського, Міловського, Новоайдарського, Новопсковського, Попаснянського, Сватівського, Станично-Луганського, Старобільського, Троїцького районів, Біловодської, Красноріченської, Нижньодуванської, Троїцької об’єднаних територіальних громад.

Це учні з 2-го по 11 клас, які отримали цікаві завдання відповідно до своєї категорії «Малюк 2-3», «Малюк 3-4», «Школярик», «Кадет», «Юніор», «Випускник» та затвердженого регламенту, успішно їх виконали.

В містах і районах, де не було постійного забезпечення сигналом Інтернет, учням було запропоновано паперові бланки завдань та відповідей для рішення конкурсних задач. Потім учасники конкурсу повинні їх надіслати звичайною поштою організаторам у м. Львів.

Організатори конкурсу «Кенгуру» щиро вдячні школярам за участь у конкурсі on-line: «Дякуємо за активність, за небайдужість, за розуміння. Дякуємо за відгуки – для нас це дуже важливо».

Кожна дитина, яка пройшла реєстрацію онлайн, отримала шестизначний код, по якому у липні 2020 року вона може подивитися на сайті конкурсу «Кенгуру»,  як оцінена робота.

Всі учасники отримають відповідні сертифікати, інформаційні вісники та додаткові відзнаки.