Мотиваційна зустріч освітян Луганщини з вчителем-краянином Артуром Пройдаковим



31 січня 2024 року в режимі онлайн за сприяння Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації відбулася мотиваційна зустріч педпрацівників та освітніх управлінців Луганщини з одним із найкращих учителів світу Артуром ПРОЙДАКОВИМ, виконавчим директором Благодійної організації «Благодійний фонд «Освітня фундація МРІЙДІЙ»», найкращим учителем України 2021 року, фіналістом престижної світової премії за версією премії Global Teacher Prize (ТОП-10 найкращих вчителів світу), вчителя української мови та літератури.

Під час зустрічі мова йшла про місію та особливості роботи вчителя в умовах війни, освітню реінтеграцію окупованих територій, формування національної ідентичності засобами української мови, літератури та історії рідного краю, внутрішні ресурси та мотивацію вчителя. «Вчителі мають бути переконані, що вони важливі і можуть вплинути на життя класу. Діти, може, й не вивчать усі правила — то нічого. Якщо ви підкажете дітям хоча б одну хорошу книжку, автора, тему, важливе слово — це вже буде тим особливим плюсом», – наголосив. А. Пройдаков. Також він заохотив педагогів поширювати свій досвід, постійно навчатися, застосовувати новітні та цікаві дітям форми та методи навчання.

 Спікер заходу, в.о. директора Департаменту освіти і науки Тетяна Ткачова також наголосила, що заклади освіти та педагоги Луганської області, мають великий творчий потенціал та унікальний досвід, який необхідно поширювати й популяризувати  заради відновлення і розвитку освіти Луганщини після деокупації області.

У заході взяли участь понад 140 освітян Луганської області. Поговорили про особливості роботи сучасного вчителя в Україні та за її межами, про освітян зокрема та освіту загалом, про те, як успішні українські педагоги ламають стереотипи та є рушіями якісніших змін, про те, як повірити в себе і відчути власну учительську суперсилу.

Учасники зустрічі висловили сподівання на подальшу співпрацю та обмін досвідом викладання та популяризації державної мови в українському суспільстві.

Зустріч подарувала насолоду від усвідомлення того, якою ж перспективною і важливою є праця учителя в Україні та за її межами.

Більше про А. Пройдакова тут http://surl.li/pzrng