Навчально-польові збори юнаків 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Білокуракинського району



DSC_0006Згідно з річним планом роботи шкіл, на виконання наказу відділу освіти Білокуракинської РДА від 06.05.2015 р. №65 з 13 по 15 травня 2015 року в загальноосвітніх навчальних закладах проводилися 3-х денні навчально-польові збори для учнів 11 класів району.

Їх мета  – практичне закріплення рівня знань, вмінь та навичок учнів, здобутих за два роки вивчення курсу «Захист Вітчизни». Перший та третій дні проходили в закладах освіти, другий – в районному центрі.

75 юнаків 11-х класів з 9 загальноосвітніх навчальних закладів зібралися 14 травня 2015 року в селищі Білокуракине для проведення другого дня  навчально-польових зборів. Захід проводився відділом освіти Білокуракинської РДА спільно з КУ «Білокуракинський РМК», Білокуракинсько-Троїцьким  ОРВК та сектором у справах молоді та спорту.

DSC_0005На урочистостях з нагоди 2-го проведення зборів були присутні гості: Бондаренко К.І., голова Білокуракинської районної ради, Зубкова Л.І., начальник відділу освіти Білокуракинської РДА, Іщенко Є.А., підполковник, заступник військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, Пономаренко М.Я., завідуючий сектором молоді та спорту Білокуракинської РДА. Урочистості розпочалися з шикування на плацу та вітанням учасників зібрання. Під час звучання Гімну України учні підхопили його виконання.

Всі учні були розподілені на 3 взводи по 25 чоловік, за якими закріпили командирів, вчителів «Захисту Вітчизни».  

DSC_0013DSC_0010 DSCN3862DSC_0022

В цей день проводилася здача трьох нормативів та одного показового: стрільба з пневматичної гвинтівки на відстань 10 м по 5 патронів проводилася в приміщенні тиру школи; підтягування на перекладині, шкільний спортивний майданчик; метання гранати Ф-1 на дальність – стадіон «Здоров’я»; розбирання та збирання автомату АК-74.

DSCN3867DSCN3877

Після здачі нормативів у приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості всі учасники заходу зібралися для зустрічі з працівниками   Білокуракинсько-Троїцького ОРВК під девізом: «Професія військового завжди почесна». Під час зустрічі учням розповіли про вищі військові заклади України, юнаки переглянули фільм про академію сухопутних військ (м. Львів) «Школа лицарства». На завершення було проведено нагородження юнаків за кращими результатами в здачі нормативів: Кривулю С. (Курячівська ЗОШ) за 20 підтягувань на перекладині, Бабіч А. (Червоноармійська ЗОШ) за метання гранати з результатом 47 м., Гайдамакіна Д. (Білокураинська ЗОШ №1) та Костантиненко В. (Червоноармійська ЗОШ) – стрільба, з результатом 28 очок.

Другий день  навчально-польових зборів завершився смачною польовою кашею, якою дітей та учасників заходу частували на стадіоні «Здоров’я».