Нам є що боронити, як прийде грізний час! Ми України діти – вона одна у нас! – відбувся 26-й випуск Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою



«Ви зберегли вірність Україні, незважаючи на тяжкі випробування: двічі ліцей втрачав усе – тільки не віру у нашу Перемогу! Ви виховали справжніх патріотів. По очах видно, що вони вже сьогодні готові захищати Батьківщину, але попереду ще навчання у військових вишах – країні потрібні фахові військові», – звернувся до педагогів та випускників Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою очільник області Артем Лисогор.

Сьогодні, 27 травня, він узяв участь в урочистому шикуванні з нагоди 26-го випуску ліцеїстів.

Хлопцям начальник Луганської обласної військової адміністрації побажав відсвяткувати 10-річчя випуску на вільній Луганщині та у повному складі.

Разом із почесними гостями Артем Лисогор вручив Свідоцтва про освіту та пам’ятні значки випускникам 2023 року.

«Це мій 16-й випуск – хвилююсь за вас, але хвилююсь із упевненістю! Адже, попри два буремних роки, ви навчались! Наразі на вас дивиться уся Україна, але дивиться й наш «сусід». І вже боїться! Бо знає, що ні за яких обставин ви не зрадите Україну та будете нищити ворога! І ніхто так не захищатиме Луганщину, як її рідні сини», – зазначив у своєму наставному слові начальник ліцею бригадний генерал Валерій Ємбаков.

За багаторічною традицією відбулась церемонія передачі Державного прапору України прапороносній групі 1-го курсу.

«Нам є що боронити, як прийде грізний час! Ми України діти – вона одна у нас!» – із цими словами Гімна ліцею пішли хлопці у доросле життя.

Почесний консул Литовської Республіки в Луганській області Робертас Габулас, Голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-майор Богдан Бондар та командувач військ Оперативного командування «Північ» бригадний генерал, Герой України Дмитро Красильников, які долучились до урочистостей, взяли навчальний заклад під особистий патронат: до нового навчального року його приміщення будуть відремонтовані та обладнані необхідною технікою та новими меблями.

30 років Луганський обласний ліцей з підвищеною фізичною підготовкою готує майбутню еліту українських Збройних Сил – це більше трьох тисяч випускників, 90% з яких стали кадровими офіцерами.

Двічі від початку війни заклад відновлявся на новому місці, але не припиняв навчальний процес.

У 2014 році він перемістився до Кремінної, у 2022 –до Березані, що на Київщині.

Наразі триває прийом документів на навчання у 10-11 класах. Ліцеїсти безкоштовно забезпечуються чотириразовим харчуванням та сучасним гуртожитком. Випускники мають пільги при вступі до вищих військових закладів освіти.

Довідки за телефоном: 050-59-59-408