Нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками органів управління освітою територіальних громад



12 квітня 2023 року в режимі онлайн відбулася нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками органів управління освітою територіальних громад Сєвєродонецького, Старобільського, Сватівського та Щастинського районів Луганської області.

Увагу учасників наради було зосереджено на проблемах ефективної організації освітнього процесу та управління закладами освіти в умовах дистанційної роботи під час воєнного стану.

Участь у заході взяла заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, яка зазначила, що освітній процес у закладах освіти області організовано в надзвичайних умовах окупації фактично усієї території області, переміщення учасників освітнього процесу у безпечні регіони України та за кордон, тому він має свої особливості. Вона також наголосила, що якість освіти навіть у таких умовах залишається пріоритетом роботи закладів освіти.

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації було проведено моніторинг стану дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти, з результатами якого керівників органів управління освіти ознайомила заступник директора Департаменту Тетяна Ткачова. Було визначено особливості та проблеми організації освітнього процесу за дистанційною формою у школах області  в умовах воєнного стану.

Як зазначив директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк, на часі є реальних масштабів  освітніх розривів та освітніх втрат, які зазнала освіта Луганщини внаслідок війни, та пошук ефективних шляхів їх подолання. Він   наголосив на необхідності взаємодії військових адміністрацій територіальних громад,  органів управління освітою, Департаменту освіти і науки, Управління державної служби якості освіти у Луганській області, Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної  освіти щодо здійснення  процедур і заходів, передбачених системою зовнішнього забезпечення якості освітньої діяльності навчальних закладів та якості освіти.

 На нараді також було розглянуто організаційні заходи щодо закінчення атестації педагогічних працівників області та актуальні питання закінчення 2022/2023 навчального року.