Нарада Департаменту освіти і науки Луганскої обласної державної адміністрації



20 листопада 2023 року під головуванням заступника голови Луганської обласної адміністрації Катерини Безгинської відбулася нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками органів управління освітою територіальних громад області, на якій розглянуто низку актуальних питань забезпечення якості освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

Як зазначила Катерина Безгинська, серед найбільш важливих питань сьогодні є забезпечення навчання в школах області дітей, які, перебуваючи за кордоном, продовжують здобуття української освіти, адже сьогодні у 85 закладах загальної середньої освіти навчаються 23188 дітей, в тому числі ВПО – 6780, на окупованих територіях  – 8777, за кордоном – 7653 дитини. Вона наголосила, що вважливо допомогти дітям не лише не втратити зв’язок з Україною, рідною школою та друзями, але й здобути якісну освіту без надмірного навантаження.

Досвідом організації навчання учнів, які перебувають за кордоном та одночасно навчаються у місцевих школах та дистанційно в школах області, поділилися керівники органів управління освітою та шкіл Лисичанської, Сєвєродонецької, Сватівської та Старобільської міських громад.

На нараді також було обговорено питання організації та проведення І-ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, конкурсів та турнірів. Начальник відділу дошкільної, інклюзивної та загальної середньої освіти Департаменту Наталія Сагіна зазначила, що попри функціонування закладів освіти виключно в дистанційному режимі, у І-ІІ етапах ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та Всеукраїнських учнівських олімпіад взяли участь учні обласного військового ліцею, закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти із 18 територіальних громад. На черзі – обласні етапи.

З керівниками органів управління освітою також будо обговорено питання використання працівниками закладів освіти відпусток у 2024 році.