Нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації «Про підсумки навчання в закладах загальної середньої освіти області в І семестрі 2023/2024 навчальному році та презентації успішних практик навчання учнів на окупованих територіях»



25 грудня  2023 року в режимі онлайн відбулася нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками органів управління освітою територіальних громад Сєвєродонецького, Старобільського, Сватівського та Щастинського районів Луганської області та керівників закладів загальної середньої освіти обласної комунальної власності.

На нараді було обговорено  підсумки І семестру 2023/2024 навчального року в закладах загальної середньої освіти,  презентовано досвід організації навчання дітей з тимчасово окупованих територій, розглянуто безпекові заходи під час зимових канікул та перспективи впровадження проєкту  «Офіцер безпеки», а також стан виконання Дорожньої карти щодо реалізації антикризових цілей і завдань на період дії воєнного стану до деокупації регіону Стратегії відновлення та розвитку освіти Луганської області на  2023-2027 роки.

Участь у заході взяли заступник  голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська та начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП у Луганській області Олена Ткачова.

Вітаючи учасників наради, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська відзначила діяльність Департаменту освіти і науки, органів управління освітою територіальних громад, закладів освіти щодо забезпечення належних умов функціонування закладів загальної середньої освіти області в умовах правового режиму воєнного стану, організації якісного освітнього процесу дистанційного навчання, забезпечення зв’язку та психолого-педагогічної підтримки кожної дитини, збереження кадрового потенціалу педагогічних працівників. Вона наголосила, що попри те, що кількість учнів шкіл Луганщини поступово зменшується під впливом невизначеності термінів деокупації та економічних факторів, маємо вжити вичерпних заходів щодо забезпечення права на освіту дітей, зокрема тих, які залишаються на окупованих територіях.

Начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП у Луганській області Олена Ткачова презентувала проєкт «Офіцер безпеки», реалізація якого буде надзвичайно актуальна після відновлення роботи наших закладів у звичному режимі.

В. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Ткачова зосередила увагу учасників наради на положенням Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживали на тимчасово окупованій території України».

Підсумки навчання в закладах загальної середньої освіти  в І семестрі 2023/2024 навчального року представили начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Сєвєродонецької районної державної адміністрації  Олена Сухомлін та заступник начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Старобільської районної державної адміністрації Інна Радченко.

Учасникам наради було презентовано успішний досвід  навчання учнів на окупованих територіях шкіл Рубіжанської, Кремінської, Чмирівської, Троїцької територіальних громад області.

На нараді також було наголошено, що Дорожня карта щодо реалізації антикризових цілей і завдань на період дії воєнного стану до деокупації регіону Стратегії відновлення та розвитку освіти Луганської області на  2023-2027 роки, затверджена наказом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 30.08.2023 № 37, залишається дороговказом для роботи освітян та управлінців щодо підготовки до роботи в умовах відновлення сфери освіти після повернення на Луганщину.

На завершення заходу лунали щирі вітання з Різдвом Христовим та побажання перемоги й миру.