Нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації «Про нормативно-правове забезпечення  атестації педагогічних працівників у 2024 році та роботу центрів професійного розвитку педпрацівників»



22 січня 2024 року о 10.00 за київським часом на онлайн платформі ZOOM відбулася нарада з керівниками органів управління освітою територіальних громад області, відповідальними особами за організацію атестації педагогічних працівників у територіальних громадах, керівниками центрів професійного розвитку педпрацівників та директорами закладів загальної освіти обласної комунальної власності.

На нараді було обговорено зміни, внесені до нормативно-правових документів щодо атестації педагогічних працівників, визначено проблеми та виклики щодо організації атестації педагогічних працівників відповідно до нового Положення про атестацію педагогічних працівників, презентовано досвід роботи центрів професійного розвитку в умовах воєнного стану.

Участь у заході взяли заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська та національний експерт Швейцарсько-українського проєкту «DECIDE» Сергій Яцковський .

Вітаючи учасників наради, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська акцентувала увагу учасників на необхідності відновлення роботи закладів та установ освіти Луганської області, на необхідності надання якісних освітніх послуг, психологічну підтримку як учнів, так і педагогів Луганщини.

Національний експерт Швейцарсько-українського проєкту «DECIDE» Сергій Яцковський зосередив увагу учасників на атестації педпрацівників по-новому, зупинився на деяких пунктах Положення про атестацію, на особливостях роботи атестаційної комісії, також відповів на питання присутніх.

Учасниками наради було презентовано досвід роботи центрів професійного педагогічного розвитку Рубіжанської, Гірської, Лисичанської, Кремінської, Біловодської, Сватівської територіальних громад області.

В. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Ткачова зосередила увагу учасників наради на документах, які надійшли в січні та потребують особливої уваги з боку керівників органів управління освітою.