Нарада директорів закладів вищої освіти



17 січня 2018 року в Департаменті освіти і науки було проведено робочу нараду з директорами закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, у якій взяли участь заступник голови облдержадміністрації Лішик Ольга Петрівна, директор Департаменту Стецюк Юрій Вікторович, заступник директора – начальник управління освіти та науки Ткачова Тетяна Миколаївна, відповідальна особа за проведення зовнішнього незалежного оцінювання у Луганській області Коршунова Любов Іванівна.

На порядок денний наради були винесені важливі й актуальні питання розвитку й реформування закладів у зв’язку з імплементацією Закону України «Про освіту», шляхи вирішення поточних проблем з організації фінансового забезпечення діяльності закладів та вчасного оприлюднення інформації відповідно до статті 30 вищезазначеного Закону.

У вітальному слові Лішик О.П. наголосила на важливості для області збереження закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, як ланки, що готує фахівців для різних галузей промисловості та господарства. Відбувся обмін думками щодо подальшого функціонування закладів освіти, які є структурними підрозділами закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів, надані відповідні доручення щодо підготовки листів до уповноважених органів влади.Стецюк Ю.В. зазначив, що відповідно до статті 24 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» починаючи з січня 2018 року на фінансування з обласного бюджету перейшли 4 заклади вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації.  

Ткачова Т.М. презентувала зміни й новації в сфері освіти, які  впроваджуватимуться відповідно до прийнятого у 2017 році базового Закону, що на разі проходить імплементацію. Особливу увагу  вона звернула на те, що Закон гарантує закладам не лише право на педагогічну свободу й фінансову автономію, але й посилює відповідальність їх керівників перед засновниками та структурами, які здійснюватимуть інституційний та громадсько-наглядовий контроль.

Коршунова Л.І. ознайомила присутніх з особливостями проведення процедури зовнішнього незалежного оцінювання, учасниками якого вперше в 2018 році стануть студенти закладів вищої освіти І-ІІ ступенів акредитації.

Наприкінці змістовної зустрічі Стецюк Ю.В. подякував присутнім за роботу.