Нарада з відповідальними за музейну роботу в закладах освіти Луганської області




22 січня 2019 року у м. Сєвєродонецьку на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбулася нарада з відповідальними за музейну роботу в закладах освіти «Організація роботи музеїв при дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України освіти Луганської області». В нараді взяли участь представники з 8 міст і районів області, де працюють музеї при закладах освіти.

Відкрила нараду Жукова Наталія, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, яка підкреслила, що музеї є важливою складовою у вихованні молоді та звернула увагу на необхідність активізації роботи музеїв у закладах освіти.

Сідєльнікова Тетяна, директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства ознайомила присутніх з нормативною базою діяльності музеїв при закладах освіти, розкрила основні етапи створення таких музеїв, їх реєстрації та діяльності відповідно до існуючої законодавчої та нормативної бази України.

Методичні рекомендації щодо організації роботи фондів музеїв закладів освіти дала присутнім Бушина Ольга, зберігач фондів комунального закладу «Лисичанський краєзнавчий музей». Також вона презентувала роботу Лисичанського краєзнавчого музею.

Про пошуково-дослідницьку та краєзнавчу роботу, яка може проводитись на базі музеїв та завдяки якій поповнюються фонди музеїв закладів освіти, про конкурси та основні форми роботи з молоддю на базі музеїв розповіла Вертеленко Олена, завідувач організаційно-масового відділу Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Куценко Вікторія, методист Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства підвела підсумки обласного огляду музеїв при закладах освіти Луганської області. Вона проаналізувала стан мережі цих музеїв в Луганській області, ознайомила присутніх з цікавими формами роботи музеїв Луганшини та дала рекомендації щодо оформлення документів під час огляду музеїв. Учасники наради обговорила нагальні проблеми музеїв при закладах освіти, які необхідно вирішувати та прийшли до висновків, що музеї закладів освіти, над створенням яких працювали і працюють педагоги та учні, відіграють значну роль у національно-патріотичному вихованні підростаючого покоління і є джерелом додаткової інформації до вивчення програмного матеріалу.