Нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти



01 червня 2023 року під головуванням директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрія Стецюка відбулася онлайн-нарада щодо поточних питань організації роботи та завершення навчального року з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, фінансування яких здійснюється з обласного бюджету.

Про затвердження регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та фахівців у закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти на 2023-2024 навчальний рік доповів Юрій Стецюк, відзначивши, що в складних економічних умовах виділено кошти на освітню підготовку та надалі облдержадміністрація робитиме все можливе, аби підтримати заклади освіти та надати необхідне соціальне забезпечення працівникам та здобувачам освіти.

Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко розповів про оформлення навчально-плануючої документації у зв’язку із закінченням навчального року та надав необхідні рекомендації до складання планів та програм на наступний рік.

Начальник відділу професійної (професійно-технічної) освіти та координації діяльності закладів вищої освіти Департаменту Тетяна Поскрякова звернула увагу на необхідність здійснення замовлення та видачі документів про загальну середню та професійну (професійно-технічну) освіту відповідно до законодавства та неприпустимість порушення термінів та інших вимог.

Головним спеціалістом відділу Андрієм Козорєзовим проаналізовано дані щодо зруйнованих та/або пошкоджених об’єктів закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти області та наголошено на необхідності актуалізації цієї інформації та коректного подання.

Головний бухгалтер Централізованої бухгалтерії закладів та установ професійно-технічної освіти Луганської області Наталія Першина доповіла про особливості фінансового забезпечення 2023-2024 навчального року.

Наприкінці наради Юрій Стецюк відзначив роботу підпорядкованих Департаменту закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти області та побажав вдалого завершення навчального року, наголосивши на неухильному дотриманні вимог правил безпеки в умовах воєнного стану та в цілому законодавства України під час прийому, випуску здобувачів освіти та організації освітнього процесу.