Нарада з керівниками закладів фахової передвищої освіти



17 серпня 2023 року за участі заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської відбулася онлайн-нарада Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації з керівниками закладів фахової передвищої освіти, фінансування яких здійснюється з обласного бюджету, з питань перебігу та підсумків вступної кампанії в умовах воєнного часу.

Катерина Безгинська відзначила, що результати проведеної вступної кампанії 2023 року підтверджують нашу здатність адаптуватися до змін та викликів, які стали частиною життя в умовах війни та сучасного освітнього середовища. Безумовно, хотілося б побачити і зростання якості заявок та підвищення конкуренції серед абітурієнтів, що впливатиме на привабливість та покращання репутації наших закладів.

Керівники 4 державних коледжів, які мають статус окремих юридичних осіб, та 4 обласних комунальних коледжів прозвітували про виконання регіонального замовлення на підготовку фахових молодших бакалаврів у 2023 році та висловили власні пропозиції щодо вирішення проблемних питань вступу на навчання першокурсників. За наданою інформацією, регіональне замовлення станом на сьогодні виконано на 75%, проте ще до 19 серпня триватиме зарахування абітурієнтів, які здійснюють вступ на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-кваліфікаційного рівня «кваліфікований робітник». 

Наприкінці наради Катерина Безгинська наголосила на важливості більш тісної комунікації зі структурними підрозділами облдержадміністрації та владою на місцях, куди було переміщено заклади, та поставила завдання перед керівниками закладів фахової передвищої освіти щодо організованого початку нового навчального року.