Науку – для миру, освіту – кожному!



Таке гасло ГО «Фонд «Відкрита політика»  стало лейтмотивом семінару –тренінгу «Інформаційна кампанія щодо забезпечення рівного доступу дітей сходу України до середньої освіти». Проміжні підсумки роботи Освітніх Центрів», який відбувся 5 серпня 2017 року у м. Сєвєродонецьку.

Учасниками заходу стали керівник ГО «Фонд «Відкрита політика»», канд. істор. наук Жданова Ірина Анатоліївна, координатор програм Фонду «Відкрита політика» Загородня Ірина Анатоліївна, головний спеціаліст відділу державно-громадського управління освітою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Малишева Ольга Павлівна (Skype), директор Центру дистанційного навчання СНУ ім. В. Даля, канд. технічних наук, доцент  Брежнєв Олександр Михайлович, представники департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, консультанти «гарячої лінії» Фонду «Відкрита політика» у м. Сєвєродонецьк, представники «базових шкіл» з дистанційною освітою у Луганській області, освітніх центрів «Донбас-Україна».

Під час тренінгу було обговорено актуальне  в умовах проведення на території Луганської області питання впровадження інноваційної дистанційної освіти як інструмент забезпечення рівного доступу до середньої освіти дітей, що проживають на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та в «сірій зоні», а також  презентовано нові  інформаційні  продукти ГО «Фонд  «відкрита політика».

Керівник ГО «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова наголошує « До пріоритетів Уряду мають бути віднесені державні гарантії щодо забезпечення прав дітей Донбасу та Криму на рівний  доступ до якісної  освіти. В план Уряду мають бути закладені програми, заходи не тільки щодо відбудови зруйнованих шкіл, а й проведення потужної інформаційної загальнонаціональної кампанії,  а також створення мережі “гарячих ліній” в регіонах. І головне – якісна дистанційна освіта в поєднанні з можливістю отримання якісної офф-лайн освіти».

Порядок організації екстернату та дистанційного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах став предметом жвавого обговорення учасників тренінгу із головним спеціалістом відділу державно-громадського управління освітою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Малишевою О.П.

Особливості організації дистанційного навчання було висвітлено директором Центру дистанційного навчання СНУ ім. В. Даля Брежнєвим О.М.

Співпраця Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та ГО «Фонд «Відкрита політика»  щодо створення в області мережі шкіл з дистанційною освітою, а також освіти осіб з тимчасово непідконтрольних територій триватиме  у режимі найбільшого сприяння.