Національний етап Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості



Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді у березні-квітні 2024 року проводиться Національний етап Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості на тему: «Квітка буття».

Комунальний заклад “Луганський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді” нещодавно завершив обласний етап Конкурсу, який проводився за трьома номінаціями: «Природні об’єкти «Квітка буття» очима дітей» – ручні вироби: прикраси або аксесуари (кулон/сережки/браслет /намисто), «Екологічна сумка з мотивами природних об’єктів – Квітки буття» – ручні вироби з тканини (з аплікаціями, вишивкою, малюванням тощо);  «Один день з життя природи» – відео-блог зі звуковим супроводом.

До обласного Оргкомітету Конкурсу надійшло 75 індивідуальних конкурсних робіт (світлин) від учнів та вихованців 23 закладів освіти з 11 територіальних громад Луганської області.

Учасниками конкурсу була малеча та учні старшого віку. Найбільше число робіт було представлено від закладів освіти Лисичанської, Сєвєродонецької, Гірської, Попаснянської, Сватівської, Білолуцької, Біловодської та Красноріченської територіальних громад.

Всі учасники обласного етапу нагороджені Дипломами відповідного ступеня та Грамотами за участь. Кращі роботи у кожній номінації направлено до всеукраїнського етапу Конкурсу (Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України).

Основною метою Конкурсу було поповнення знань дітей про рослинний та тваринний світ, формування основи екологічної культури та мислення, розвинення спостережливості, виховування любові до природи, бережливе ставлення до навколишнього середовища, розвиток навичок логічного та творчого мислення.

Роботи надходили до оргкомітету різноманітні, але в них єдина нескінченна, несамовита туга та журба за рідним краєм, за покинутими домівками, за своєю малою Батьківщиною.

Участь у Конкурсі дала можливість дітям відволіктися від страшних подій реального життя та перенестися в світ творчості та мистецтва, укріпити  віру у власні здібності.

Усі роботи оповиті не лише любов’ю до природи та навколишнього світу, а й почуттям патріотизму, нескореної сили волі та духу.

Бажаємо перемоги нашим  учасникам на Всеукраїнському рівні!