На Всеукраїнському форумі «Освіта для збалансованого розвитку» визначені пріоритети післявоєнного розвитку екологічної освіти в Україні



До роковин Чорнобильської трагедії Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України 26 квітня 2023 року провів Всеукраїнський форум «Освіта для збалансованого розвитку».

З вітальним словом та промовою на форумі виступили:

  • Вербицький Володимир, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор;
  • Шевчук Василь, доктор економічних наук, професор, голова Президії Українського товариства охорони природи;
  • Шеремета Володимир, керівник Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології;
  • Білик Інна, експерт Шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» (SALAR International).

У своїх доповідях на пленарному засіданні виступаючі окреслили широку палітру питань, пов’язаних із екологічною освітою і вихованням учнівської молоді в умовах війни та після її закінчення, виходячи з європейського виміру розвитку нашої країни. Відмічалося, що сьогоднішні наслідки війни для природного комплексу України вже перевищують наслідки аварії на Чорнобильській АЕС – найбільшої техногенної катастрофи у світі, і їх можна класифікувати як екоцид росії проти України.

Учасники заходу відмітили значний потенціал позашкільної еколого-натуралістичної освіти в контексті подолання екологічних наслідків війни, створення екоосвітнього середовища для збалансованого розвитку та післявоєнного відновлення держави.

На форумі з доповіддю «Виклики та стримуючі фактори швидкого відродження позашкільної освіти на деокупованих територіях. Патріотизм та практичність еколого-натуралістичного напряму роботи» виступив директор Комунального закладу «Луганський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Володимир Яковлєв.

Цього року  директор обласного закладу позашкільної освіти отримав Відзнаку-сертифікат «ЕКО-ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ!»

Вітаємо Володимира Яковлєва з цією визначною подією! Ця відзнака –  свідчення високого рівня діяльності та підтримки у впровадженні ефективних заходів природоохоронної роботи провідних екологів-природоохоронців!