На вступ до «Кадетського корпусу» – найвищий конкурс в Україні



10 липня 2020 року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, заступник голови обласної державної адміністрації із соціальних та гуманітарних питань Катерина Безгинська та директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк відвідали Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», де в цей день розпочались вступні випробування.

«Я щасливий! Чотири місяці тут панувала тиша, а сьогодні здавати вступні випробування прибули 170 юнаків з усіх міст на районів Луганщини. Вони – майбутнє України! Хто буде захищати свою малу батьківщину краще ніж хлопці, що народились у Станиці Луганській або у самому Луганську», – каже начальник Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», полковник Валерій Ємбаков.

За підсумками випробувань кадетами стануть 112 юнаків зі 170, що зареєструвались. Директор Департаменту Юрій Стецюк звернув увагу на те, що це найвищий конкурс серед подібних навчальних закладів в Україні.

Крім вступних тестів з української філології та математики, наші хлопці мають пройти медичну комісію та професійно-психологічний відбір. Карантин вимагає від адміністрації ліцею суворого дотримання обмежень, тож випробування відбуваються одночасно у 18 аудиторіях по 10 осіб, а доступ на територію тільки після проходження температурного скринінгу та із дотриманням соціальної дистанції.

Валерій Ємбаков ознайомив голову облдержадміністрації із навчально-матеріальною та побутовою базою ліцею та доповів про особливості та напрацювання в питанні організації дистанційного навчання та перспективи подальшого розвитку ліцею.

«Луганщині є чим пишатись. Ліцей – взірець для усіх навчальних закладів області. Сподіваюсь, що з його стін вийдуть фахові військові. Майбутні герої України», – поділився враженнями Сергій Гайдай.

Також він додав: «Я тут уперше, але розумію чому стільки бажаючих віддати своїх дітей саме у Кадетський корпус. Коли батьки, які ще коливаються, бачать рівень оснащення закладу чаша вагів одразу переважає у бік цього ліцею».

До речі, цими днями випускники закладу здають ЗНО і незабаром 91 ліцеїст стане курсантом вищих військових навчальних закладів.

Голова облдержадміністрації подякував полковнику Ємбакову, який зміг відновити з нуля діяльність ліцею.

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda